Escriptor busca alumna

He vist un anunci d’una noia que buscaba un profesor d’escriptura. Li he enviat aquest email (está en catalán):

Hola, he vist el teu anunci en què buscaves un mestre d’escriptura. Doncs bé, jo en sóc un. M’agradaria organitzar un taller i reunir un grapat de gent, però també seria molt interessant ser un professor particular.
Sóc particular perquè no hi ha ningú com jo i també perquè puc tenir un sol alumne. Per exemple, tú.
Si vols ser la meva alumna, primer m’has de conèixer. Sóc el què escric. Tinc un bon llibre de contes (El tens aquí a 2 euros la descarga i aquí gratis) i una pàgina web on regalava contes a canvi de paraules. Mira’t-ho a wwww.pidemeuncuento.com.
Ara estic enllestint una bona novel.la i d’aquí uns dies faré el meu primer show d’escriptura en directe. Això vol dir que ja sóc capaç d’improvisar molt ràpidament i am seguretat. Domino la paraula escrita i ho puc demostrar en tot moment.
Hi ha tallers i tallers d’escriptura. Però en general no s’hi ensenya l’ànima, que és la que veritablement alimenta la creació. La reste són fomes, fórmules, ecuacions. Alguns les segueixen bé i esdevenen excel.lents narradors. Però la tècnica no pot determinar la novel.la. I en canvi la pot amagar.
Cal donç començar per l’ànima, la màgia ja fa la resta. Jo crec que si algú de veritat vol fer de l’escriptura el seu art, si no és només una fantasia, ho pot fer. Quants més escriptors siguem millor. El món necessita bons escriptors, autors que sàpiguen cap a on dirigeixen les seves obres. Perquè escriure per entretenir la gent, no és meu estil. Senzillament m’agradaria molt que fosis de veritat una escriptora i que puguis assolir tota la confiança de què, a més, ets única.

Deures:
Demana’t, Per què vull escriure? M’agrada el què faig? M’agrado jo? Vull ser reconeguda? Vull ser acceptada? Em preocupa ser mediocre?

No cal que m’enviis les respostes, jo ni jutjo ni corregeixo. Són per a tú. Jo me les faria si comencés a apendre a escriure.

Com a resum et diré que el més important i el primer és pendre’s seriosament.

Així, maria meva, la primera lliçó, com veus, és gratuita.
Si en vols més en parlem.
Salut!
Marc Xalabarder

Etiquetas: ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: